Η ΣΑΡΔΑΡΙΔΟΥ ΒΑΝΤΑ είναι Γυναικολόγος – Μαιευτήρας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου και διαμένει με τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σταυρούπολης το 2001 με βαθμό ΆΡΙΣΤΑ.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης στη Β’ Μ/Γ κλινική. Με την ιδιότητα του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από το 2016, συμμετέχει ενεργά στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κλινικό έργο της κλινικής μέχρι σήμερα.

Είναι επαγγελματικά καταρτισμένη με:

 • πιστοποιητικό διαγνωστικής κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης,
 • πιστοποιητικό υπερήχων στη μαιευτική και γυναικολογία (Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας),
 • πιστοποιητικό επάρκειας στο Μαιευτικό Επείγον (ALSO).

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και της HSCCP – Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου.

Η συνεχής επιστημονική ενημέρωση της Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου εγγυάται την άμεση και υπεύθυνη ιατρική αντιμετώπιση οποιουδήποτε σας απασχολεί από τα παρακάτω:

 • Προγεννητικός Έλεγχος
 • Υπογονιμότητα
 • Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: σπερματέγχυση
 • Εγκυμοσύνη: επίβλεψη κυήσεως υψηλού κινδύνου, βιοφυσικό προφίλ εμβρύου, καρδιοτοκογραφία
 • Γυναικολογικός έλεγχος: Τεστ Παπανικολάου – Thin prep, ψηλάφηση μαστού, ΗPV DNA test, κολποσκόπηση, υπέρηχοι (κολπικός και κοιλιακός), διάγνωση γεννητικών κονδυλωμάτων
 • Παθήσεις: πολυκυστικές ωοθήκες, κολπίτιδα – τραχηλίτιδα, ενδομητρίωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γυναικολογική ογκολογία, ουρογυναικολογία – ακράτεια ούρων, ινομυώματα, κύστες ωοθηκών, δυσλειτουργικές αιμορραγίες από την μήτρα
 • Εμμηνόπαυση
 • Πρόληψη οστεοπόρωσης

Το ιατρείο της είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα (Υπέρηχο, κολποσκόπιο, καρδιοτοκογράφο, συσκευή κρυοπηξίας), στοχεύοντας στην αντιμετώπιση κάθε γυναίκας και του εκάστου θέματος υγείας που την προβληματίζει με αξιοπιστία, σεβασμό εχεμύθεια και κατανόηση.

Προφίλ.
Η Σαρδαρίδου Βάντα είναι γυναικολόγος – μαιευτήρας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου και διαμένει με τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σταυρούπολης το 2001 με βαθμό Άριστα.
Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στη Β’ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική. Με την ιδιότητα του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου της Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από το 2016 συμμετέχει ενεργά στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κλινικό έργο της κλινικής μέχρι σήμερα.
Είναι επαγγελματικά καταρτισμένη με:
πιστοποιητικό διαγνωστικής κολποσκόπησης από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης.
πιστοποιητικό υπερήχων στη μαιευτική και γυναικολογία (Άδεια Εκτέλεσης Υπερήχων από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας)
πιστοποιητικό επάρκειας στο Μαιευτικό Επείγον (ALSO)
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και της HSCCP – Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου.
Η συνεχής επιστημονική ενημέρωση της Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου εγγυάται την άμεση και υπεύθυνη ιατρική αντιμετώπιση οποιουδήποτε σας απασχολεί από τα παρακάτω:
Προγεννητικός Έλεγχος.
Υπογονιμότητα.
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: σπερματέγχυση.
Εγκυμοσύνη: επίβλεψη κυήσεως υψηλού κινδύνου, βιοφυσικό προφίλ εμβρύου, καρδιοτοκογραφία.
Γυναικολογικός έλεγχος: Τεστ Παπανικολάου – Thin prep, ψηλάφηση μαστού, ΗPV DNA τεστ, κολποσκόπηση, υπέρηχοι (κολπικός και κοιλιακός),διάγνωση γεννητικών κονδυλωμάτων.
Παθήσεις: πολυκυστικές ωοθήκες, κολπίτιδα – τραχηλίτιδα, ενδομητρίωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γυναικολογική ογκολογία, ουρογυναικολογία – ακράτεια ούρων, ινομυώματα, κύστες ωοθηκών, δυσλειτουργικές αιμορραγίες από την μήτρα.
Εμμηνόπαυση.
Πρόληψη οστεοπόρωσης.
Το ιατρείο της είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα:Υπέρηχο, κολποσκόπιο, καρδιοτοκογραφο, συσκευή κρυοπηξίας, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση κάθε γυναίκας και του εκάστου θέματος υγείας που την προβληματίζει με αξιοπιστία, σεβασμό εχεμύθεια και κατανόηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο